Pagina's

donderdag 20 oktober 2016

VogelvoedertafeltijdEdible landscaping & wildlife gardening

Ons erf/terrein is vanaf de eerste aanzet ingericht als een diervriendelijk stukje landschap met veel eetbare elementen.

Dat is een formule die eigenlijk niet kan mislukken want als je een ecologisch beheerd stuk grond voorziet van gevarieerde beplanting en voedselaanbod, blijft gebruik en bewoning door allerlei gedierte nooit uit. Er is altijd leven rond het huis en we vinden het leuk ernaar te kijken en te luisteren.
Voedertafels
's Winters hingen we altijd wat vetbollen en netjes met pinda's of walnoten in omringende bomen zodat we vanuit huis naar de vogels konden kijken, maar dat was eigenlijk behelpen [want toch te ver weg]; voedertafels op strategisch zichtbare plekken leek een beter idee. Markante tafels moesten het zijn, forse elementen die ruimtelijk tot hun recht komen.Vogels als kijkspel: design voedertafels
Vorig najaar hebben we er twee gemaakt, die goed zichtbaar vanuit het huis zijn opgesteld om het vogelgebeuren te kunnen volgen. Eén is te zien vanaf de keukentafel, de andere staat zo dat we er vanuit bed optimaal zicht op hebben. Dat laatste is vooral 's winters een succes omdat het buiten pas tegen ontbijttijd licht wordt: zo kunnen we in bed - ontbijtend en koffiedrinkend – het lichter zien worden en een tijdje naar vogels kijken; die zijn dan ook net wakker en het is dan spitsuur op en rond de voedertafel.


We hebben er ook een paar - geheel of gedeeltelijk - van Corten staal gemaakt. Markante en duurzame voedertafels, die ook in de zomer – zonder vetbollen en pindaslingers - hun charme houden als object.Geen opmerkingen:

Een reactie posten