Pagina's

vrijdag 22 juli 2011

Aardappels er uit > prei er in

De aardappels zijn dit jaar mooi aan de maat (foto 21 juli 2011)

Vandaag nog lekker weer, maar morgen zal het hozen (als de verwachtingen uitkomen) en de grond lijkt de komende week ook nat te blijven. Daarom gisteren de aardappels geoogst en vandaag de winterprei geplant. De tijd begon te dringen voor de prei, die - in de kweekbak - niet al te geweldig wilde groeien. Maar goed, ze staan erin en hebben nog een paar echte groeimaanden voor de boeg.

Over de aardappels niets te klagen, dit jaar een beste oogst.
Voor de statistiek: ze zijn 12 april gepoot; vanaf 5 juni eten we er al van; 8 juli heb ik het loof geknakt en de 21e (gisteren) het restant geoogst.
We hadden op het achtererf 2 bedden Frieslanders, en daar steeds van gegeten; in de nieuwe moestuin (foto) Donald, Gloria en Eersteling.
Donald was nieuw voor ons en bevalt vooralsnog prima: het loof stond er nog prachtig fris bij, toen ik het knakte (om de schilvorming te activeren), de andere rassen zagen er toen al wat morsig uit.

De prei oogt nietig, maar moet nog alle kans van slagen hebben. De grond is hier groeizaam, en dankzij het zand in het voorjaar (en door de aardappels) ook mooi los. Ook de boontjes op de achtergrond zijn weelderig gegroeid (foto 22 juli 2011)

Courgettes: als je ze niet dagelijks wilt eten heb je aan één plant genoeg. Hier een stapeltje al te groot geworden vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten