Pagina's

maandag 21 maart 2011

Moestuinieren & nieuwe moestuin


Vorige winter hadden we dit stuk al bedekt met worteldoek. Dat is een makkelijke manier van ontginnen; na een jaar is alle groen verdwenen en omdat worteldoek wel vocht en lucht doorlaat blijft de structuur van de grond intact (foto 17 maart 2011)
We kwamen voor een aantal gewassen steeds ruimte tekort, want onze behoeften lopen eigenlijk nooit parallel met het vruchtwisselingsschema. Daarom komt er nu op het voorterrein een extra moestuin van zo'n 80 m². Hier willen we vooral vroege aardappels, droogbonen, wintergroenten en uien telen.Rondom worden balken ingegraven als begrenzing voor het gras. Deze zijn van Azobé zaagafval dat ik kocht als brandhout. Het verschil tussen deze foto en die hierboven is drie man/vrouwdagen werk (foto 21 maart 2011)Op het achtererf en in de kweektuin is alweer volop geplant en gezaaid; de voorgekweekte peultjes en tuinbonen zijn uitgezet, evenals de plantuien. Er staat weer sla onder de stolpen en in de kweekbakken is spinazie gezaaid en spitskool uitgeplant.
De peultjes staan er pronter bij.
De aardbeien zijn de winter goed doorgekomen (zijn j.l. augustus gezet); foto 16 maart 2011
In de kweektuin (oude moestuin) zijn de plantenbedden opgeschoond. Hier hebben we afdakjes voor tomaten en pepers en ook wat reserve moestuinbedden.
Kweektuin, 16 maart 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten